VAN / TUŞBA - Hacı Ömer Sabancı İlkokulu

Ağu

2023-2024 Eğitim öğretim yılında adrese dayalı kayıt sistemine bağlı e okul sistemimize kaydı düşen öğrencilerimizin kesin kaydı yapılmış olup, okulumuza kayıt için başvurmanıza gerek yoktur. 1.sınıf öğretmen belirleme işlemleri eylül ayında kura ile belirlenecektir.

Öğrencinizin kaydının hangi okul bölgesinde olduğunu öğrenmek için https://e-okul.meb.gov.tr/   adresinden e devlet şifresi ile sorgulayabilirsiniz.

Ağu

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun.

May

Okulumuzun Kurucusu rahmetli Hacı Ömer Sabancı'nın eserlerine sahip çıkan Hacı Ömer  Sabancı Vakfı bilindiği üzere Van depreminde yıkılan okulumuzun yerine yeni bir bina inşaa ederek rahmetli Hacı Ömer Sabancı'nın eserini tekrar Cumhuriyetimizin güzel çocuklarına armağan etmişti. Etkinlikler için maddi destekte bulunan vakfımız okulumuza bir adet fotokopi makinesi de gönderdi. Vakfımızın değerli kurucularına,yaşatanlarına teşekkürü aziz milletimiz ve çocuklarımız adına borç biliriz.

Okulumuzda Yetişkinlere Yönelik Okuma Yazma Kursu Açıldı

Eyl

Yarın bütün sınıflar için ilk ders zili çalacak.ilkokuk öğrencileri 12.40 ta okulda hazır bulunacaklardır. Son ders ise 17.40'ta sona erecektir.

Ağu

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu olsun .

Ağu

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 1.sınıflar için 1 Eylül'de başlayacaktır. 1,2 ve 3 Eylülde 1.sinifkar için uyum haftası kapsamında içerikler sunulacaktır.Belirtilen haftada ders başlangıç saati 10.00 olacaktır.

6Eylül 2021 tarihinde ise ilkokul 1.2.3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin saat 12.20  de okulda olması gerekmektedir. Bu tarihten sonraki günler içinkesin ders başlangıç bitiş saati ve programı öğretmenler tarafından ayrıca öğrencilere veya velilere daha sonra bildirilecktir.

Ağu

Eski  kitapları getiren 2.3.4.  sınıf öğrencilerimiz bakanlığımızin hazırladığı bir adet  tatil kitabını da personelimiz nevzat beyden teslim alabilirler.  Ayrıca ne tür kitap olursa olsun kullanmadığınız bütün kitap ve kağıt parçalarını da mutlaka okulumuza teslim etmeyi unutmayınız.

Ağu

Evimizde kullanmadığımız her türlü defter, kitap, kağıt malzemesini geri dönüşümünü sağlamak üzere lütfen okulumuza teslim ediniz. Getirdiğimiz her  bir kağıt parçası ile hem ormanlarımızı koruyacağız, hem çevremizi kirlilikten koruyacağız hem de okulumuza gelir sağlayacagiz. Buradan elde edilen gelirler ile ile okul aile birliğimiz vasıtasıyla kırılan cam, musluktan tutunuz dökülen ampüllere ve temizlik malzemesine  kadar her türlü bakım ve onarım yapılarak bu gelirleri çocuklarımızın hizmetine sunmuş olacağız . Ormanlarımızı koruyalım, ülkemizin ekonomisine katkıda bulunalım.

Hacı Ömer Sabancı

1906 yılında Kayseri'nin Akçakaya Köyü'nde doğan Hacı Ömer Sabancı, 14 yaşına geldiğinde talihini denemek için köyünden ayrılıp 450 kilometrelik yolu yaya olarak katederek pamuk diyarı Adana'ya göçmüş ve burada pamuk işçisi olarak çalışmaya başlamıştır.

Bir süre sonra ticaret hayatına atılan Hacı Ömer Sabancı, çalışkanlığı, azmi ve dürüstlüğü sayesinde kısa zamanda işini genişletmiş ve yörenin sayılı tüccarları arasında yer alarak yıllar ilerledikçe başarı zincirine birçok halka eklemiştir. Ülkenin en büyük özel teşebbüslerinden birisi olan Sabancı Topluluğu'nun ilk adımları niteliğindeki Marsa, Bossa ve Akbank gibi kuruluşlar Hacı Ömer Sabancı'nın eseridir.

Hacı Ömer Sabancı iş hayatında sağladığı bu başarılara paralel olarak, hayır işlerine de önem vermiş, hizmetleri zaman içerisinde ülke çapına yayılmıştır.

1928 yılında Sadıka hanım ile evlenen Hacı Ömer Sabancı'nın İhsan, Sakıp, Hacı, Şevket, Erol ve Özdemir adında altı çocuğu olmuştur.

Hacı Ömer Sabancı 2 Şubat 1966 tarihinde vefat etmiştir.

Kendisinden mezunlar,öğretmenler,öğrenciler,veliler,idareciler ve bütün vatandaşlar olarak minnetarız. Saygı ,sevgi,rahmet ile hep yüreğimizde yaşayacaktır.

Eyl

Öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 5-6 Eylül 2019 tarihlerinde uyum eğitimleri yapıldı. Bu hafta da tüm öğrencilerimizin uyumunu sağlamak için sınıf öğretmenlerimiz yeni gelen öğrencileriyle çizgi ve boyama çalışmaları yaptılar ve geleneksel oyunlarımızı okul bahçesinde oynadılar.