T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / TUŞBA - Hacı Ömer Sabancı İlkokulu

Sevgi, saygı ve Rahmetle Hacı Ömer Sabancı

Hacı Ömer Sabancı

1906 yılında Kayseri'nin Akçakaya Köyü'nde doğan Hacı Ömer Sabancı, 14 yaşına geldiğinde talihini denemek için köyünden ayrılıp 450 kilometrelik yolu yaya olarak katederek pamuk diyarı Adana'ya göçmüş ve burada pamuk işçisi olarak çalışmaya başlamıştır.

 

Bir süre sonra ticaret hayatına atılan Hacı Ömer Sabancı, çalışkanlığı, azmi ve dürüstlüğü sayesinde kısa zamanda işini genişletmiş ve yörenin sayılı tüccarları arasında yer alarak yıllar ilerledikçe başarı zincirine birçok halka eklemiştir. Ülkenin en büyük özel teşebbüslerinden birisi olan Sabancı Topluluğu'nun ilk adımları niteliğindeki Marsa, Bossa ve Akbank gibi kuruluşlar Hacı Ömer Sabancı'nın eseridir.

Hacı Ömer Sabancı iş hayatında sağladığı bu başarılara paralel olarak, hayır işlerine de önem vermiş, hizmetleri zaman içerisinde ülke çapına yayılmıştır.

1928 yılında Sadıka hanım ile evlenen Hacı Ömer Sabancı'nın İhsan, Sakıp, Hacı, Şevket, Erol ve Özdemir adında altı çocuğu olmuştur.

Hacı Ömer Sabancı 2 Şubat 1966 tarihinde vefat etmiştir.

 

Kendisinden mezunlar,öğretmenler,öğrenciler,veliler,idareciler ve bütün vatandaşlar olarak minnetarız. Saygı ,sevgi,rahmet ile hep yüreğimizde yaşayacaktır.

 
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.08.2021 - Güncelleme: 06.08.2021 12:31 - Görüntülenme: 317
  Beğen | 1  kişi beğendi